Φασματογράφοι χρυσού χημικές αναλύσεις

Φασματογράφοι χρυσού χημικές αναλύσεις

Ο φασματογράφος είναι ένα μηχάνημα που πραγματοποιεί ανάλυση και εκτίμηση οποιουδήποτε αντικειμένου,κοσμήματος η πλακιδίου χρυσού η ασημένιου,πλατίνας, παλλαδίου,ψευδαργύρου,νικελίου,χαλκού και άλλων μετάλλων σε χρόνο λιγότερο από ένα λεπτό με κόστος 5 ευρώ συμπεριλαμβανομένης εκτύπωσης αναλύσεως.

 

Πιό αναλυτικά,ο φασματογράφος είναι ένα μηχάνημα που αναλόγως το πρόγραμμα που περιέχει, μπορεί να ελέγξει ποιά μέταλλα εμπεριέχονται  καθώς και τα ποσοστά καθαρότητος των μετάλλων που τοποθετούμε γιά έλεγχο.

 

Στο γράφημα που τυπώνει φαίνονται  χρωματιστές δέσμες με τα ποσοστά καθαρότητος που έχει το ελεγχόμενο κράμα.Συγκεκριμένα,επειδή εν προκειμένω  μας ενδιαφέρει ο χρυσός και το ασήμι,

ο φασματογράφος εστιάζει κυρίως στην καθαρότητα των μετάλλων αυτών.

 

Αναλόγως την εμπειρία του ατόμου, που κάνει τον έλεγχο, να διαβάζει τα κράματα, βγαίνει συμπέρασμα για το τι περιέχει το προς έλεγχο μέταλλο.

Το μεγαλύτερο ρόλο παίζει το ποιός έχει σετάρει το πρόγραμμα στο μηχάνημα, γιατί υπάρχουν εξειδικευμένα άτομα πληροφορικής που μπορεί να μην στο έχουν ρυθμίσει σωστά και εκεί έχεις πρόβλημα κι' ας έχεις αγοράσει το μηχάνημα πολύ ακριβά.

 

Ο φασματογράφος διαβάζει την επιφάνεια του μετάλλου και σε όσο περισσότερο βάθος διαβάζει χάνει ακτίνα.

 

Ο φασματογράφος χρησιμοποιείται γιά να βλέπουμε πάνω- κάτω τι έχουμε στα χέρια μας. Λεπτομερή ανάλυση δίνει η προσεκτική χημική ανάλυση,όπου εκεί αφού έχουμε τρυπήσειτο μέταλλο σε 4 μεριές,προσκομίζουμε τα ρινίσματα σε ειδική εταιρεία όπου μας κάνει την χημική ανάλυση με κόστος περίπου 10 ευρώ.Οι εταιρείες αυτές σου καθαρίζουν και το 

μέταλλο και σου δίνουν καθαρό χρυσό και ότι άλλο έχει μέσα και μπορεί να σου αγοράσουν και τον χρυσό αυτό.