Ασημένια νομίσματα μιάς ουγγιάς

Το ασήμι παρουσιάζει την καλύτερη προοπτική για το μέλλον,τόσο σε νομίσματα της μιας ουγγιάς διαφόρων νομισματοκοπείων όσο και σε ράβδους-πλάκες.Στοχεύοντας να χρησιμοποιήσετε την πληροφορία αυτή και να επενδύσετε σε ασήμι,μπορείτε να έλθετε σε επαφή μαζί μας ώστε να σας κάνουμε μια πλήρη παρουσίαση στο θέμα αυτό.

 

Πέντε αντιπροσωπευτικές ασημένιες ουγγιές.Καταπληκτική συλλογή και επένδυση.Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή
ΑΡΓΥΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Η.Π.Α. Αmerican Eagle 1oz
Ο αργυρός Αμερικάνικος Αετός (Αmerican Eagle) 1oz, περιέχει μία ουγγιά 99,9 % καθαρό ασήμι, κόπηκε για πρώτη φορά το 1986 από το Αμερικανικό Νομισματοκοπείο (United States Mint) και από τότε εκδίδεται κάθε χρόνο.
Το βάρος και η καθαρότητα του κάθε νομίσματος είναι εγγυημένα από την κυβέρνηση των Η.Π.Α., καθώς αποτελεί επίσημο αργυρό νόμισμα (bullion coin) των Ηνωμένων Πολιτίων Αμερικής. Το σχέδιο που κοσμεί τη μπροστινή του όψη είναι του Adolph Weinman και πάρθηκε από το νόμισμα Walking Liberty Half Dollar, που προϋπήρχε.
Η παράσταση στην πίσω όψη του είναι σχεδιασμένη από το John Mercanti και απεικονίζει το χαρακτηριστικό αμερικανικό αετό με την ασπίδα. Το Νομισματοκοπείο των Η.Π.Α. έχει εκδώσει και Ασημένιους Αετούς (Silver Eagles) ειδικά για  συλλέκτες, όπως αυτόν που κόπηκε το 2006 με αφορμή την 20η επέτειο από την κυκλοφορία του Αργυρού νομίσματος Αmerican Eagle.
Ονομαστική αξία: 1,00 USD
ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ Η.Π.Α. (UNITED STATES MINT)
ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ 0,9990  
ΒΑΡΟΣ (Μικτό)  31,103g
Διάμετρος  40,60mm
 
ΑΡΓΥΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΥΣΤΡΙΑΣ Vienna Philharmonic 1oz
Το πρώτο αργυρό νόμισμα Vienna Philharmonic (“Φιλαρμονική της Βιέννης”) 1oz, εκδόθηκε το Φεβρουάριο του 2008 από το Αυστριακό Νομισματοκοπείο, το οποίο φημίζεται για την ποιότητα και την αισθητική της κοπής των νομισμάτων του.
Στην κοπή του οδήγησε η μεγάλη επιτυχία του ομώνυμου χρυσού νομίσματος. Είναι κατασκευασμένο από 99,9 % καθαρό ασήμι και ξεχωρίζει χάρη στον περίτεχνο διάκοσμο του, που είναι πανομοιότυπος με αυτόν του χρυσού νομίσματος Vienna Philharmonic.
Τη μία όψη του, κοσμεί μία παράσταση που απεικονίζει ένα αντιπροσωπευτικό σύνολο μουσικών οργάνων της φημισμένης Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης. Στην άλλη όψη του απεικονίζεται το εντυπωσιακό εκκλησιαστικό όργανο που εγκαταστάθηκε το 1907 στη Goldener Saal της Musikverein, δηλαδή στην αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης.
Ονομαστική αξία: 1,50 EUR
ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ ΑΥΣΤΡΙΑΣ
ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ   0,9990  
ΒΑΡΟΣ (Μικτό)  31,103g
Διάμετρος  37,00mm
 
ΑΡΓΥΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΝΑΔΑ Maple Leaf 1oz
Ο λόγος που το Καναδικό Βασιλικό Νομισματοκοπείο (the Royal Canadian Mint) προχώρησε στη δημιουργία του αργυρού Maple Leaf, ήταν η επιτυχία του ομώνυμου χρυσού νομίσματος.
Το αργυρό νόμισμα Καναδά Maple Leaf (Φύλλο Σφενδάμου) 1oz περιέχει μία ουγγιά αργύρου με καθαρότητα 99,99 %, κόπηκε για πρώτη φορά το 1988 και συνεχίζει να εκδίδεται συστηματικά μέχρι και σήμερα.
Στη μία όψη του απεικονίζεται το φύλλο σφενδάμου, “σήμα κατατεθέν” και εθνικό σύμβολο του Καναδά. Στη άλλη όψη του υπάρχει σταθερά μία προτομή της βασίλισσας Elizabeth II (Ελισάβετ Β’), ενώ παράλληλα αναγράφονται το όνομα της βασίλισσας, η ημερομηνία κοπής του νομίσματος, καθώς και η ονομαστική του αξία. Σε αυτήν την όψη όλα αυτά τα χρόνια έχουν χρησιμοποιηθεί τρεις διαφορετικές εκδοχές της βασιλικής προτομής.
Ονομαστική αξία:  5,00 CAD
ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ ΚΑΝΑΔΑ
ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ  5,00 CAD  
ΒΑΡΟΣ (Μικτό)   31,100g
Διάμετρος   38,00mm